Ingezonden brief: 'Wij' zijn alle mensen die op de UT werken

| Lisa Gommer

Met een ingezonden brief reageert opleidingsdirecteur en voormalig CELT-medewerker Lisa Gommer op de column van Femke Nijboer. Zij schreef over de blended learning market die volgende week wordt gehouden. Gommer vindt het onterecht dat CELT-adviseurs in de column worden neergezet als mensen die klagen over betrokkenheid van docenten en zelf niets doen.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk
Lisa Gommer.

Beste Femke,

Als opleidingsdirecteur, docent en voormalig CELT-medewerker wil ik graag even reageren op je column van 23 november over de blended learning-markt van CELT die volgende week plaatsvindt. Laat me beginnen te zeggen dat ik de frustraties die je in je column noemt begrijp en ook zeker herken. De werkdruk is al veel te lang veel te hoog, op het gebied van docentwaardering hebben we als UT nog een lange weg te gaan en van allerlei systemen waarbij we steeds meer zelf moeten doen word ik ook niet blij (hoewel hierbij opgemerkt dat de mogelijkheid tot het zelf invoeren van cijfers in Osiris op verzoek van docenten is toegevoegd en niet verplicht is). Dus tot zover: goed dat je je hierover uitspreekt!

Wat ik echter niet begrijp is dat je deze frustraties uit ten koste van een groep UT-medewerkers die hun best doen om een inspirerend evenement te organiseren. De CELT-adviseurs worden in je column op een nogal negatieve manier neergezet als mensen die klagen over betrokkenheid van docenten en die alleen vanaf de zijlijn meekijken en zelf niets doen. Dat vind ik onterecht als ik zie wat de CELT-medewerkers allemaal doen voor ons onderwijs. Daarnaast versterk je hiermee ook het beeld van twee kampen binnen het UT personeel: ‘wij’ (de wetenschappers) en ‘zij’ (de ondersteuners). Daar wordt volgens mij helemaal niemand beter van.

Je mag van mij foeteren in je columns op alles wat er volgens jou mis is op onze universiteit, maar laten we hierbij wel voor ogen houden dat ‘wij’ alle mensen zijn die op de UT werken en dat we een gezamenlijk doel hebben, namelijk zo goed mogelijk onderwijs realiseren voor onze studenten. En laten we hierbij vooral ook een beetje respect hebben voor elkaar.

Lisa Gommer (opleidingsdirecteur Mechanical Engineering en Sustainable Energy Technology)

p.s. mocht je op 30 november niet naar de blended learning-markt gaan, er is op hetzelfde moment ook nog een inspiratielunch over ‘Recognizing & Rewarding Teaching’ in het DesignLab. Misschien meer jouw onderwerp. Gratis lunch inbegrepen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.