Koninklijke onderscheiding voor Kramers-Pals

| Rense Kuipers

Henny Kramers-Pals (78), oud-docent scheikunde en chemische technologie, ontving woensdagochtend een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Onno van Veldhuizen speldde haar tijdens de Twents Meesterschap-conferentie het lintje op. Hij sprak lovend over Kramers-Pals, die zich het grootste deel van haar leven heeft ingezet voor het stimuleren en verbeteren van het onderwijs in de natuurwetenschappen – en dit nog blijft doen.

Julianapenning

Kramers-Pals was al sinds 1964 werkzaam voor de UT – toen nog THT, als eerste vrouwelijke docent/onderzoeker chemische technologie. Bij de faculteit CT zette ze zich in voor onderzoek en ontwikkeling van onderwijs. Voor haar staat van dienst ontving ze in 2014 de Julianapenning uit de handen van UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs.

Naast haar werk voor de UT was Kramers-Pals onder andere jarenlang actief als vrijwilliger voor de Vereniging voor Onderwijs in de Natuurwetenschappen (NVON) en is ze sinds 1965 lid van de Soroptimist International Club Enschede. Sinds 1983 zet ze zich ook in voor de Vereniging voor Vrouwen met Hogere Opleiding.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.