Afscheid van een bootsman

| Redactie

Tweede Pinksterdag, maandag 12 mei 2008: er heerst een drukte van belang op Euros-watersportcomplex aan het Twentekanaal. De zon schijnt volop, er wordt gelachen, traantjes vloeien. Honderden mensen, waaronder tientallen alumni, zijn bijeen om feestelijk afscheid te nemen van Marinus Goedhart. De trouwe bootsman van de Eurosverenigingen gaat met pensioen. Vrijdag 30 mei neemt hij met een receptie ook afscheid van de UT.

(Foto: Frans van der Veeken)

Sprekers bedanken Goedhart voor zijn tomeloze inzet, oude verhalen komen tot leven. Hoogtepunt van de middag is de presentatie van het boek `De bootsman schrijft', waarin Marinus meer dan acht lustra vol Euros-herinneringen heeft verzameld. Goedhart leverde het materiaal, maar had er verder geen omkijken naar. Dat deed Euros voor hem.

Marinus neemt die middag tientallen cadeaus en lovende woorden in ontvangst. De roeiers wijzen er nadrukkelijk op dat ze zonder de bootsman niet in staat zouden zijn geweest diverse grote prijzen te winnen. Als dank geven ze Marinus een fraaie fiets, waarmee hij nog vaak naar het watersportcomplex kan komen. De zeilvereniging merkt op dat vlaggenschip Ebenhaëzer zonder de bootsman niets dan een onbruikbaar karkas zou zijn en dankt Goedhart met een gereedschapskast voor in de nieuwe loods, opdat hij nog regelmatig kan komen klussen. Het kanogezelschap denkt terug aan de verandering van houten naar kunststof boten en geeft de scheidend bootsman een prachtige peddel met inscriptie, als dank voor zijn vele reparatiewerk.

Marinus zelf heeft een speciale expositie ingericht waar vele Euros-herinneringen staan opgesteld. Zoals ansichten, geboortekaartjes en kalenders. Vanaf 1 juni is Lloyd van Hout de nieuwe man voor al het kluswerk aan het Twentekanaal.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.