Fietspad Oude Drienerloweg flink op de schop

| Stan Waning

Het fietspad dat het Hogekampplein met Langezijds en het O&O-plein verbindt wordt in 2025 aangepast. Fietsers en wandelaars hebben vanaf dan geen last meer van elkaar.

Het pad – dat officieel de Oude Drienerloweg heet – is een drukke verkeersader op de campus. Zeker rond het lunchuur maken veel UT-medewerkers en -studenten gebruik van het fietspad, zowel wandelend als fietsend. Aangezien het pad niet breed is, zorgt dat regelmatig voor opstoppingen of (bijna) botsingen.

In 2025 gaat het pad daarom op de schop. De Oude Drienerloweg ondergaat dan een flinke verbreding, waardoor fietsers en wandelaars een eigen gedeelte krijgen. ‘En het is de bedoeling om er een verblijfsgedeelte aan toe te voegen, door bankjes te plaatsen waarop mensen bijvoorbeeld kunnen lunchen’, vertelt portfoliomanager vastgoed Nico-Tom Pen. Voor de aanpassingen hoeven geen bomen te worden gekapt.

Innovatiepad

De upgrade van het fietspad maakt onderdeel uit van het zogeheten Innovatiepad Enschede, dat het Kennispark beter met de universiteit moet verbinden. Van treinstation Enschede Kennispark, over het bedrijventerrein, over de Hengelosestraat, langs De Spiegel, via Langezijds, de Oude Drienerloweg, de Boulevard richting het Sportcentrum. ‘Op het Kennispark wordt nu ook aan het pad gewerkt en de oversteek Hengelosestraat is gereed’, aldus Pen.

De portfoliomanager vastgoed geeft aan dat de Boulevard – waar momenteel gebouwd wordt aan de komst van ruim honderd studentenwoningen – op termijn ook op de schop gaat. Wanneer is nog niet bekend.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.