Create Tomorrow ‘light’ voor studenten Advanced Technology en 4TU

| Rense Kuipers

Hoewel Create Tomorrow dit jaar niet doorgaat, krijgen studenten van Advanced Technology en de honoursprogramma’s van de vier technische universiteiten een alternatief voorgeschoteld. Op dinsdag 7 mei in Hengelo ligt een hoofdprijs van 1000 euro voor het grijpen.

Ter illustratie, Create Tomorrow vorig jaar.

Initiatiefnemer is Tim Jongman, werkzaam bij Novel-T en parttime docent bij BMS-vakgroep Entrepreneurship & Technology Management. Vanuit de onderwijsmodule die hij aanbiedt, namen studenten Advanced Technology vorig jaar al deel aan Create Tomorrow. ‘Dat is ze goed bevallen. Toen we vernamen dat Create Tomorrow dit jaar niet doorgaat, besloten we een soort mini-Create Tomorrow te organiseren.’

Jongman ging daarvoor de samenwerking aan met alumnus Advanced Technology Kevin Rouwenhorst, werkzaam bij Koolen Industries. Omdat studenten vanuit de 4TU-honoursprogramma’s vorig jaar ook deelnamen aan Create Tomorrow, zijn ze ook voor deze Create Tomorrow ‘light’ uitgenodigd.

Dragons' Den

Zo doen rond de 150 studenten mee aan de ‘creathon’ op dinsdag 7 mei in The Green Box in Hengelo. Volgens dezelfde opzet als Create Tomorrow werken ze aan casussen ingediend door in dit geval vijf bedrijven die onder Koolen Industries vallen en Waterschap Vechtstromen.

De winnaar per casus gaat door naar een finaleronde, waarbij ze à la Dragons’ Den hun idee moeten pitchen aan een jury bestaande uit onder andere UT-alumnus en Booking.com-oprichter Kees Koolen. De hoofdprijs is 1000 euro, de tweede prijs 500 euro.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.