Nieuws gemist? Verplichte privacytraining voor UT'ers & alumna wint Prins Friso Ingenieursprijs

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

UT-alumna Pavlina Nanou wint Prins Friso Ingenieursprijs

UT-alumna Pavlina Nanou won woensdagavond in De Haagse Hogeschool de Prins Friso Ingenieursprijs 2024. Zij mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Nanou neemt die titel over van een andere UT-alumna: Jacquelien Scherpen.

Lees hier. 

'We hebben als universiteit ons huiswerk te doen'

Bij een speciale ‘Meet the faculty board’-bijeenkomst van de faculteit ITC over internationalisering was collegevoorzitter Vinod Subramaniam te gast. Hij gaf even vurig, onverzettelijk als genuanceerd antwoord op vragen van studenten en medewerkers. ‘De aankomende wetgeving is als schieten op een bewegend doelwit.’

Lees hier. 

RoboTeam Twente aims for robot football world title in 2024

RoboTeam Twente will participate for the eighth time in the world championship of robot football, the RoboCup, which takes place in Eindhoven in July. Technical manager Razvan Petrea talks about last year’s results, ambitions, and innovations of the team. ‘We are just a bunch of nerds aiming for the world title.’

Lees hier.

Hooglerarenvilla is 'alleen voor UT'ers' te koop

Aan de Langenkampweg – die langs de campus loopt - staat al een half jaar een hooglerarenvilla te koop. Dit terwijl een huis in Enschede gemiddeld binnen drie weken is verkocht. Volgens de makelaar ligt dat niet per se aan de bijzondere voorwaarde dat alleen UT-medewerkers een bod mogen uitbrengen.

Lees hier. 

Verplichte privacy- en securitytraining voor alle UT-medewerkers

Alle UT-medewerkers dienen binnenkort een verplichte ‘privacy- en security awarenesstraining’ te volgen. Dat maakt het college van bestuur maandag via een mail bekend aan leidinggevenden. De training neemt 2,5 uur in beslag en voltooiing is verplicht.

Lees hier. 

'Elektrisch rijden is de toekomst van de motorsport'

De allereerste spin-off van een UT-studententeam, dat is STERN motorcycles. Vier oud-leden van Electric Superbike Twente bouwen met dit bedrijf aan een elektrische offroad-motor. ‘We denken dat de motorsport er nu klaar voor is om de ommezwaai te maken.’

Lees hier. 

Green Hub Twente hosts three day sustainability summit on campus

Green Hub Twente is holding a three-day summit on campus this week for almost 130 delegates from many other 'green offices' worldwide. According to Efia Addo, one of the organisers, these green offices act as 'facilitators' for universities to become more sustainable.

Lees hier. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.