Nieuws gemist? Paradoks schrapt introkamp & streep door Green Vibrations

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Opslagruimtes Calslaan krijgen ‘andere functie’, gebruikers overvallen

Bewoners en leden van studie- en sportverenigingen balen van de mededeling van Veste Wonen dat zij niet langer gebruik kunnen maken van de opslagruimtes onder studentenwoningen Calslaan 1 tot en met 13. De huur is eenzijdig opgezegd, omdat de ruimtes na renovatie ‘een andere functie’ krijgen.

Lees meer.

‘Geen grote zorgen als je een noodzakelijke functie hebt’

De bezuinigingen van de UT hebben hun weerslag op het personeelsbestand, met name op mensen met tijdelijke contracten. HR-directeur Hans Oeloff zegt ‘de onzekerheid te proeven’ en geeft opheldering over de personele gevolgen.

Lees meer.

Paradoks schrapt introductiekamp na Strafkamp-column

Voor de komende Kick-In gaat er een streep door het introductiekamp van studievereniging Paradoks. Aanleiding is onder andere een column van U-Today-studentredacteur Lars van de Zandschulp, die het nodige stof deed opwaaien.

Lees meer.

Geen Green Vibrations op de campus dit jaar

Festival Green Vibrations, dat traditiegetrouw elk jaar op Hemelvaartsdag op de campus plaatsvindt, gaat niet door. Volgens de organisatie is de locatie niet beschikbaar, omdat Hemelvaart slechts vier dagen na Bevrijdingsdag valt dit jaar.

Lees meer.

‘Studenten zo goed mogelijk helpen bij hun carrièrekeuze’

Wat begon als een banenbeurs van drie studieverenigingen, groeide in veertig jaar uit tot een wekenlang durend carrière-evenement. Deze veertigste editie van de Business Days Twente moet volgens de organiserende commissie ‘voor ieder wat wils’ bieden, dit jaar ook voor Saxionstudenten en – nog steeds – voor wie bij Shell wil werken.

Lees meer.

‘Beleid ben ik de laatste jaren steeds interessanter gaan vinden’

Het zijn posities waar Jacquelien Scherpen (57) tijdens haar studie en promotie aan de UT geen moment rekening mee hield. Sinds september mag ze zich rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen noemen. Ook draagt ze de titel ‘Ingenieur van het Jaar’. Dat vraagt om een bezoek aan de Martinistad.

Lees meer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.