UT in de media-prijs voor hoogleraar Bram Nauta

| Stan Waning

Bram Nauta won vandaag de UT in de media-prijs. De UT-hoogleraar beleefde een bijzonder 2023, omdat hij de prestigieuze Stevinpremie ontving. Ook student Dominiek Spin, universitair docent Eefje Hendriks en Solar Team Twente vielen in de prijzen.

De uitreiking van de UT in de media-prijzen was doorgaans onlosmakelijk verbonden met het nieuwjaarsontbijt. Aangezien bezuinigingen de UT noopten om die traditie dit jaar af te gelasten, vond de uitreiking vandaag in uitgeklede vorm plaats. Het college van bestuur verraste de winnaars vanmorgen op de campus met de prijs.

Bram Nauta, hoogleraar Integrated Circuit Design, sleepte in 2023 als eerste UT’er een Stevinpremie ter waarde van 1,5 miljoen euro binnen. Die prestatie leverde hem vandaag de UT in de media-prijs op. De beloning hield niet nog eens 1,5 miljoen euro in, maar wel een certificaat, een cadeaubon en een taart.

Studieschuldcalculator, solarteam en sociale media

Achter Nauta eindigde hoogleraar René Torenvlied – hij rondde zijn onderzoek naar de Enschedese vuurwerkramp af – op de tweede plaats. Universitair docent Martin Rosema completeerde de top-3: hij trad in 2023 meermaals op als duider rond de Tweede Kamerverkiezingen.

Dominiek Spin pakte de Junior talent in de media-prijs. De masterstudent Mechanical Engineering ontwikkelde een eigen ‘slimme studieschuldcalculator’, waarmee medestudenten duizenden euro’s kunnen besparen. Solar Team Twente – dat indruk maakte in Australië – won de Student in de media-prijs en de ‘Social Media Award ging naar universitair docent Eefje Hendriks, omdat ze online zeer actief was ‘en de trots op haar werk en de UT op een mooie en zichtbare manier uitdroeg’, aldus de jury.

Dominiek Spin, Solar Team Twente en Eefje Hendriks.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.