Bas Kerkwijk nieuwe directeur Novel-T

| Redactie

Bas Kerkwijk (52) is benoemd tot nieuwe directeur van Novel-T en de Universiteit Twente Holding (UTH). De aan de UT gepromoveerde Kerkwijk volgt per 1 januari 2024 Jaap Beernink op, die Novel-T verruilde voor een rol in het college van bestuur van het Deltion College in Zwolle.

Kerkwijk promoveerde tussen 1995 en 1999 aan de UT in de vakgroep Inorganic Materials Science (IMS). Later bekleedde hij functies bij Urenco, Enrichment Technology en Twence. De afgelopen jaren was hij werkzaam bij UT-spin-off Eurekite, beter bekend onder merknaam Flexiramics. Dat bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van flexibele keramiek.

Kerkwijk is de opvolger van Jaap Beernink bij Novel-T, een organisatie mede-opgericht door de UT die als missie heeft om van Twente het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te maken. Beernink is sinds september onderdeel van het college van bestuur van het Deltion College in Zwolle. De instelling verzorgt voor ruim 17.000 jongeren en volwassenen middelbaar beroepsonderwijs en heeft ruim 1.800 medewerkers in dienst.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.