Lijsttrekkers bezoeken campus in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen

| Redactie

Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht bezoeken de lijsttrekkers van de grote partijen traditiegetrouw de UT-campus voor de verkiezingsreeks Van Torentje naar Torentje. Het is de derde keer dat het initiatief van de UT en de Tubantia op de campus wordt gehouden.

Mark Rutte op de campus tijdens een eerdere editie van 'Van Torentje naar Torentje'.

Dilan Yesilgöz (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA), Caroline van der Plas (BBB), Henri Bontenbal (CDA), Rob Jetten (D66), Mirjam Bikker (ChristenUnie), Lilian Marijnissen (SP), Laurens Dassen (Volt) en Chris Stoffer (SGP) komen in ieder geval naar Enschede in de periode van 6 tot en met 17 november. Of Enschedeër Pieter Omtzigt (NSC) en Geert Wilders (PVV) komen is nog niet zeker. Over een eventuele komst van Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) is vanwege de integriteitskwestie rond haar persoon ook nog onduidelijkheid. Het volledige schema volgt binnenkort.

Van Torentje naar Torentje staat symbool voor de verbinding tussen Twente en de Haagse politiek. De twee bekende torens op laagwater: het kunstwerk op de campus van Wim T. Schippers en het torentje bij het Binnenhof in Den Haag.

Deze editie leidt Ron Fresen de gesprekken met de lijsttrekkers. De politiek verslaggever van de NOS zette in april 2022 onder meer vanwege gezondheidsredenen een punt achter zijn loopbaan. De gesprekken vinden plaats in het Amphitheater in de Vrijhof. Studenten en overige geïnteresseerden kunnen zich aanmelden wanneer het schema rond is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.