Jan Kimpen nieuw lid raad van toezicht

| Redactie

Jan Kimpen is benoemd tot lid van de raad van toezicht van de UT. Hij volgt Jeroen de Haas op, die in november 2022 vertrok. Kimpens benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

Jan Kimpen.

Kimpen was de afgelopen zeven jaar werkzaam als Global Chief Medical Officer bij Philips, waar hij nog steeds in deeltijd werkt. Hij begon zijn carrière als kinderarts in het UMCG in Groningen. Later was Kimpen als hoogleraar verbonden aan het UMC Utrecht, waarna hij benoemd werd als decaan van de medische faculteit van de Universiteit Utrecht. In 2009 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Kimpen, geboren in het Belgische Lommel in 1958,  studeerde medicijnen in Hasselt (bachelor) en Leuven (master).

De RvT heeft als taken het toezicht houden op het bestuur en beheer van de universiteit en het adviseren van het college van bestuur. Met de benoeming van Kimpen bestaat de RvT uit vijf personen. De raad bestaat verder uit Sylvia Butzke (voorzitter), Joep van Beurden, Matthias Wessling en Nienke Boersma. Onlangs besloot de minister Dijkgraaf de termijn van Boersma met vier jaar te verlengen, tot en met 30 september 2027.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.