Summer Sounds-feest dit jaar ‘veel groter’

| Jelle Posthuma

Met de zomervakantie voor de deur organiseren tien UT-studievereniging op 7 juli een festival op het O&O-plein. De organisatie, die het dit jaar groots wil aanpakken, verwacht duizend studenten en medewerkers bij de tweede editie van ‘Summer Sounds’.

Foto: feestvreugde bij de eerste editie van Summer Sounds in 2022.

Vorig jaar was er ook al een Summer Sounds-festival op de campus. Toen kwamen ruim vijfhonderd studenten naar de feestelijke afsluiting van het collegejaar. Het feest vindt zijn oorsprong in de ‘De Dikke Vrienden van Grolsch Live’, een afsluitend feest dat traditiegetrouw werd georganiseerd door studievereniging Inter-Actief. Na corona kwam het feest terug als Summer Sounds, georganiseerd door vijf studieverenigingen.

Dit jaar pakt de organisatie het nog groter aan, aldus Koen de Jong (Technics & Promotion). ‘Het is vorig jaar enorm goed gevallen. Daarom doen er bij deze editie geen vijf, maar tien studieverenigingen mee. Het wordt allemaal een stuk groter opgezet. We verwachten duizend mensen. Het zullen voornamelijk UT-studenten zijn, maar we hopen ook op medewerkers. Het feest is vrij toegankelijk voor iedereen.’

De organisatie heeft vijf artiesten geboekt. ‘Het zijn heel diverse artiesten, waaronder Kiespijn, Ciska de Rat, Nonchelange, Future Vision and Paxal. Het feest heeft geen bijzonder thema, behalve het zomerse. We mikken op een laagdrempelig feest, waarbij zoveel mogelijk mensen een kijkje komen nemen.’ De prijzen voor consumpties zijn een meevaller in vergelijking met andere festivals. ‘Voor een muntje betaal je 80 cent en in de voorverkoop zelfs maar 75 cent.’

Summer Sounds begint om 16.00 uur en eindigt om 02.00 uur. De entree is gratis en het feest is voor alle medewerkers en studenten van de UT te bezoeken.   

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.