Hengelose studenten kunnen energietoeslag aanvragen

| Stan Waning

Studenten woonachtig in Hengelo komen toch in aanmerking voor de landelijke energietoeslag van 1.300 euro. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders deze week. Studenten kunnen de aanvraag indienen tot en met 31 maart.

Flickr: Aleksandr Zykov.

De voorwaarden om in aanmerking te komen zijn dezelfde als die nu gelden voor huishoudens met een laag inkomen. Studenten moeten beschikken over een zelfstandige woonruimte en een energiecontract dat op eigen naam staat. 

Landelijk speelt veel discussie of studenten wel of niet in aanspraak komen voor de regeling. De uitvoering verschilt per gemeente. In vijf gemeenten stapten studenten zelfs naar de rechter om alsnog de toeslag te bemachtigen, nadat een Nijmeegse student eerder een rechtszaak won van de gemeente.

Energietoeslag in Enschede

Studenten woonachtig in Enschede komen ook in aanmerking voor de toeslag. Onlangs besloot het Enschedese college van B&W daartoe. Sinds afgelopen zomer waren UT-studenten bezig om de gemeente te bewegen tot het uitkeren van de energietoeslag en al bijna zeshonderd studenten vroegen de toeslag aan. Voor Enschedese studenten geldt hetzelfde als voor de Hengelose: ze moeten onder meer beschikken over een zelfstandige woonruimte en een energiecontract hebben dat op hun naam staat.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.