Kick-In houdt rekening met hitte en staking NS-personeel

| Redactie

De eerstejaars krijgen woensdag, op de eerste dag van de Kick-In, te maken met een staking van het NS-personeel en tropische temperaturen. Volgens de Kick-In-commissie ligt er een plan klaar voor extreem weer en zijn de aankomende studenten op de hoogte gebracht van de voorgenomen staking.

Photo by: Arjan Reef
Archieffoto: verkoeling tijdens de Kick-In in 2015.

Personeel van de NS legt morgen het werk neer in de regio Noord-Nederland (Zwolle, Lelystad, Groningen en Leeuwarden) omdat de cao-onderhandelingen zijn stukgelopen. De NS komt later vandaag met een verklaring over de precieze impact. Keolis Blauwnet, verantwoordelijk voor de trein tussen Zwolle en Enschede, rijdt nog wel. De deelnemers van de introductieperiode zijn hierover op de hoogte gebracht, zegt Danique Lummen namens de Kick-In-organisatie.

Hitte

Ook wordt het tijdens de eerste twee dagen van de Kick-In naar verwachting tropisch warm, met temperaturen boven de dertig graden. Voor alle activiteiten van de introductieweek ligt een draaiboek voor ‘extreem heet’ weer klaar, vertelt Lummen. Dit plan treedt volgens haar in werking bij een bepaalde temperatuur en zonnesterkte. Als maatregelen noemt de organisatie het creëren van schaduwplekken en het uitdelen van extra water aan deelnemers en crew.  

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.