UT introduceert ‘train zone map’ om treinreizen te bevorderen

| Redactie

Met de ‘train zone map’ kunnen medewerkers en studenten trein- en vliegreizen naar verschillende grote steden in Europa vergelijken. De CO2-uitstoot, totale reistijd en het aantal overstappen worden langs de meetlat gelegd. Met de nieuwe ‘tool’ hoopt de UT dat medewerkers en studenten vaker kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig.

Eerder maakte de UT al bekend dat de trein voor werkreizen van minder dan 800 kilometer vanaf 2022 de norm wordt, om zo de CO2-uitstoot van de universiteit te beperken. De informatie op de nieuw geïntroduceerde ‘train zone map’ geeft een indicatie van welke (grote) steden in Europa goed te bereizen zijn per trein vanaf Enschede. De UT gaat ervan uit dat medewerkers en studenten bij deze steden kiezen voor een treinreis.

De steden op de kaart zijn geselecteerd op basis van het aantal boekingen via het reisbureau van de UT, plus de steden waar de universiteit een partnerinstelling heeft. De UT werkt nog aan een dynamische versie van de kaart, met meer functies en meer steden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.