Zilveren Haring voor Solar Team Twente

| Redactie

Studententeam Solar Team Twente ontving gistermiddag de Zilveren Haring, tijdens de Twentse Haring Primeur in De Lutte. Die prijs gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie die zich onderscheidt met een ‘opvallende bijdrage aan de profilering en promotie van Twente’.

Photo by: Carolien Abbink
Solar Team Twente na de winst in Agadir, Marokko.

De studenten snelden afgelopen oktober met hun zonneauto ‘RED Horizon’ naar de winst bij de Solar Challenge Morocco. Die wedstrijd – met een afstand van bijna 2500 kilometer door de Marokkaanse woestijn – was het officieuze alternatief voor de World Solar Challenge in Australië. Die wedstrijd ging vanwege de coronacrisis niet door.

Volgens Han ten Broeke, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, hebben de studenten van de UT en Saxion in Marokko ‘een wereldprestatie’ neergezet. ‘Ze vormen een grandioos uithangbord voor aankomende studenten, talenten, bedrijven en de regio.’ Ze ontvingen de prijs daarom vanwege hun ‘positieve positionering van Twente’.

Het studententeam komt in een rijtje met een aantal prominente namen. Voorgaande winnaars waren onder andere actrice Johanna ter Steege (2021), scheidsrechter en supermarktmanager Björn Kuipers (2019) en emeritus-UT-hoogleraar Dave Blank (2007).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.