Muziek van Luvane op campuscarillon

| Redactie

Liefhebbers van carillon-klanken kunnen deze week hun hart ophalen. Stadsbeiaardier Esther Schopman speelt aanstaande donderdag in de pauze de composities van cartoonist Luuk van Ewijk op het campuscarillon.

Van Ewijk, beter bekend als Luvane, componeerde de muziek voor Campus Talks. De talkshow zag het levenslicht tijdens de eerste coronalockdown en kreeg in het voorjaar van 2021 een vervolg. Voor het programma ging UT-hoogleraar Peter-Paul Verbeek in gesprek met verschillende gasten over actuele vraagstukken. Van Ewijk tekende voor de muziek en vormgeving.

Volgens cartoonist Van Ewijk werden de muziek en teasers van de talkshow online goed beluisterd. Daarom publiceert hij donderdag een boekje met bladmuziek. Ook zijn de stukken vanaf donderdag online voor iedereen toegankelijk op de website van Campus Talks.

Om de publicatie extra luister bij te zetten speelt stadsbeiaardier Esther Schopman de composities op het campuscarillon. Voor deze ‘release party’ zijn de makers en gasten van Campus Talks uitgenodigd. De aanwezigen ontvangen een afdruk van het pianostukje dat op het carillon gespeeld zal worden.

Luvane maakte alvast een illustratie voor het carillonconcert. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.