Nieuws gemist? UNMUTE start petitie & afscheid Jos de Bot

| Redactie

Lukte het je deze week niet om al onze berichten te lezen? Wij sommen in dit overzicht het belangrijkste nieuws nog eens kort voor je op.

Photo by: Frans Nikkels
Jos de Bot.

UNMUTE start petitie om mandaat te creëren

Actiegroep UNMUTE startte maandag een petitie om te peilen hoeveel studenten achter hun protest – tegen bepaalde beleidsmaatregelen van het college van bestuur - staan. Ook zoekt het bestuur meer leden die een actieve rol willen vervullen.

Lees hier het hele artikel.

Interview | ‘Het was zeker geen 9-tot-5-baantje, maar ik deed het met plezier’

Hij was decennialang verantwoordelijk voor het salaris van alle medewerkers – een geldstroom van tweehonderd miljoen euro per jaar. Jos de Bot (67), hoofd salarisadministratie, neemt na vijfenveertig jaar afscheid van de UT. Woensdagmiddag ontving hij de Julianapenning.

Lees hier het hele artikel.

Interview | ‘Promovendi in tranen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten’

Pedel Wim Koehorst probeerde er vooral ‘het beste van te maken’ voor de promovendi, die de afgelopen maanden hun proefschrift moesten verdedigen. Of dat nou was via een scherm, of op anderhalve meter. ‘Maar je ontkomt er niet aan dat veel zaken eromheen sneuvelen.’

Lees hier het hele artikel.

Nieuwe Esportslounge is voor iedere gameliefhebber

Gameliefhebbers op de campus kunnen straks terecht in de nieuwe Esportslounge in de Bastille. Daar, in het gedeelte van oud-restaurant De Stek, willen Blueshell Esports, de Student Union en het Esports Team Twente een hypermoderne gameruimte creëren. Thijs Lieverse (24), teammanager Esports Team Twente, heeft hoge verwachtingen.

Lees hier het hele artikel.

Medewerkers minder betrokken bij UT door thuiswerken

Medewerkers zijn sinds de coronacrisis minder betrokken bij de UT, luidt een belangrijke conclusie uit het recent verschenen welzijnsonderzoek. Wel zijn ze nog altijd bevlogen en toegewijd – al kampt bijna de helft met een te hoge werkdruk. De meeste medewerkers willen in de toekomst (deels) blijven thuiswerken.

Lees hier het hele artikel.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.