Terug naar kantoor, mondkapje niet meer verplicht

| Redactie

Medewerkers mogen weer terug naar kantoor, het mondkapje is niet meer verplicht, maar de anderhalve meter afstand blijft. Ook de UT versoepelt vanaf zaterdag 26 juni. Ondertussen wordt er wel gewerkt aan een ‘terugvalscenario’.

De mail die de UT deze ochtend verstuurde naar al haar medewerkers en studenten is doorspekt van optimisme, maar er klinkt ook voorzichtigheid in door.

De belangrijkste versoepeling is dat medewerkers terug naar kantoor kunnen. Wel blijft de anderhalvemeterregel gelden. Afdelingen en leidinggevenden moeten daar met elkaar afspraken over maken.

In ieder geval blijven een aantal ruimtes waar de ventilatie niet op orde is dicht. Verder is het vanaf dit weekend niet meer verplicht om een mondkapje te dragen, weer op voorwaarde dat de anderhalve meter afstand gehandhaafd blijft. Het CvB spreekt in haar mail de wens uit dat alle medewerkers en studenten zich snel laten vaccineren.

De versoepelingen leiden nog niet tot veranderingen in het staartje van dit collegejaar. Lessen en examens gaan door zoals gepland. Wel kunnen grotere groepen weer samenkomen. Studenten of medewerkers die iets willen organiseren, moeten dat melden bij het evenementenbureau.  

Voor het nieuwe collegejaar stelt de UT een plan op waarin er lessen zijn zonder beperkingen. De meeste colleges moeten dan op de campus plaatsvinden. Dat geldt ook voor de meeste activiteiten van de Kick-In, al blijft een gedeelte online. Mogelijk wordt er voor tweedejaars studenten iets georganiseerd, omdat er vorig jaar voor deze groep weinig mogelijk was.

De UT werkt ondertussen aan een ‘terugvalscenario’ - in opdracht van de overheid - mocht het aantal besmettingen stijgen. In dat geval gaat een groot gedeelte van de onderwijsactiviteiten online verder. Op 13 augustus weet de UT of zo’n scenario nodig is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.