4Silence winnaar Van den Kroonenbergprijs

| Redactie

Ysbrand Wijnant en Eric de Vries zijn dit jaar de winnaars van de Van den Kroonenbergprijs. De oprichters van UT-spin-off 4Silence ontvingen de ondernemers-onderscheiding gisteren tijdens de finale van de UT Challenge.

4Silence bestaat sinds 2012, maar ontstond een paar jaar eerder uit onderzoek van Ysbrand Wijnant, naast CTO van het bedrijf ook universitair docent bij de ET-vakgroep Engineering Fluid Dynamics. Wijnant en CEO De Vries proberen met hun bedrijf geluidsoverlast op de weg en het spoor terug te dringen, door middel van producten die geluid ‘afbuigen’.

Gisteren ontvingen ze de Van den Kroonenbergprijs voor jong ondernemerschap. De prijs is vernoemd naar oud-rector Harry van den Kroonenberg, de grondlegger van de UT als ‘ondernemende universiteit’. De ondernemersprijs, uitgereikt door het UFonds, bestaat uit een geldbedrag van 4500 euro, een oorkonde en een beeld gemaakt door Van den Kroonenbergs dochter Mohana.

winnaars UT Challenge

De finale van de vijfde editie van de UT Challenge vond gisteren plaats. Vijf maanden geleden startten 90 verschillende projecten aan de ondernemerschapswedstrijd voor studenten. Uit de  twintig kandidaten die het tot de finale schopten, waren dit de winnaars:

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.