Sylvia Butzke nieuwe voorzitter RvT

| Redactie

Sylvia Butzke is per 1 augustus de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Universiteit Twente. Ze volgt Anton Schaaf op, die vanaf 2015 de functie bekleedde.

Butzke werd eind vorig jaar al benoemd als lid van de raad van toezicht van de UT. Ze is momenteel Chief Operating Officer bij PGGM Vermogensbeheer. Daarvoor werkte Butzke bij de Nederlandsche Bank (DNB). De nieuwe voorzitter van de RvT komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar ze technische natuurkunde studeerde in Berlijn. Later studeerde Butzke in Delft en haalde een MBA aan Kellogg.

Nieuw lid RvT

De opvolger van Butzke, als lid van de Raad van Toezicht, is gevonden in de persoon van Jeroen de Haas. Hij begint eveneens per 1 augustus. De Haas is voorzitter van Groendus. Daarvoor was hij onder andere voorzitter van de raad van bestuur van ENECO Holding NV en tot 2006 vicevoorzitter van de raad van bestuur van ENECO Energie.

Anton Schaaf, UT-alumnus elektrotechniek, neemt afscheid van de UT. Hij was al sinds 2012 lid van de RvT, en volgde in 2015 Kees van der Graaf op als voorzitter.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.