Cel en contactverbod voor oud-UT-student

| Rense Kuipers

28 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een contactverbod met het slachtoffer. Dat is het vonnis van de rechtbank Almelo in de strafzaak tegen oud-UT-student Yuning W., die afgelopen zomer een medestudent neerstak in het ITC Hotel.

Photo by: Wikimedia Commons | Steven Lek
De rechtbank in Almelo.

Bij de inhoudelijke behandeling van de zaak twee weken geleden, eiste de officier van justitie 36 maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag tegen Yuning W. (26). Vandaag werd het vonnis van de rechter bekend: een gevangenisstraf van 28 maanden, waarvan tien voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op een medestudent op 22 juli en een mishandeling op 15 mei.

Ook legt de rechtbank W. een contactverbod op met het slachtoffer. En W. moet ruim zesduizend euro aan schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. De eis van het OM lag in eerste instantie hoger vanwege een gevraagde vergoeding van 11 duizend euro voor studievertraging. Maar de rechtbank verwijst het slachtoffer door naar de burgerlijke rechter, omdat dit een ‘uitgebreide procedure vraagt die onevenredig belastend is voor het strafproces’.

Of het Openbaar Ministerie of W. in beroep gaat tegen de straf, is op dit moment onduidelijk. Daarvoor geldt een wettelijke termijn van twee weken. W.’s advocaat Carlo Verrillo laat weten eerst het vonnis goed te willen bestuderen en te overleggen met zijn cliënt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.