Kennispark op zoek naar nieuwe investeerder

| Redactie

De UT, Kennispark en de gemeente Enschede moeten op zoek naar een nieuwe investeerder voor het bedrijventerrein tegenover de campus. De gesprekken over een samenwerking met Kadans Science Partner zijn gestopt, melden de betrokken partijen in een gezamenlijk persbericht.

De herinrichting van het gebied staat al een tijd in de steigers. Sinds begin 2019 ligt er een beeldkwaliteitsplan klaar. Een paar maanden later haakte Kadans aan als mogelijke investeerder en ontwikkelaar.

De gesprekken over een samenwerkingsovereenkomst zijn nu beëindigd, want de partijen kwamen niet tot overeenstemming. De UT, Kennispark en de gemeente wilden een totaalpakket. Die benadering bleek voor Kadans niet haalbaar.

Dat betekent dat de UT, gemeente en Kennispark op zoek moeten naar een nieuwe investeerder. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we binnen afzienbare tijd een geschikte partner vinden’, laat UT-woordvoerder Bertyl Lankhaar weten.

Ondertussen staan de ontwikkelingen niet stil. De Enschedese gemeenteraad buigt zich binnenkort over het stedenbouwkundig plan voor Kennispark.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.