Nieuwe samenwerking voor UT en Thales

| Redactie

De UT en de Thales Group gaan een nieuwe samenwerkingsvorm met elkaar aan, die zich met name richt op cybersecurity en Artificial Intelligence (AI). Vandaag werd door beide partijen een handtekening gezet op de overeenkomst.

Photo by: Wikimedia Commons | Wouterjacobs
Het Thales-gebouw in Hengelo.

De hernieuwde samenwerking biedt ruimte aan programma’s en projecten om zich te richten op gemeenschappelijke kennis en technologische ontwikkelingen. ‘Hierdoor kunnen we projecten sneller uitvoeren en gezamenlijk onderzoeksvoorstellen ontwikkelen die in aanmerking komen voor nationale en internationale financiering. Thales is daarmee een belangrijke partner voor alle UT-faculteiten’, aldus Geert Dewulf, Chief Development Officer van de UT.

UT en Thales werken al jaren samen. Een voorbeeld daarvan is T-Xchange, een samenwerkingsproject op het gebied van game-based learning voor professionals. De UT en Thales investeerden tien jaar lang in een ‘sterke, technologische positie’ op het gebied van serious gaming. Nu worden de pijlen dus ook gericht op cybersecurity en Artificial Intelligence. ‘De relevantie van deze onderwerpen is alleen maar sterker geworden door de coronacrisis', zegt Dewulf. ‘We bundelen onze krachten door samen op te trekken in nationale en internationale agenda’s.’
 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.