Fout met proctoringsoftware: Erasmus Universiteit trekt diploma’s in

| Hoger Onderwijs Persbureau

Vanwege haperende proctoringsoftware heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam met terugwerkende kracht bijna honderd online tentamens ongeldig verklaard. Van zeker vijftien studenten is daardoor het diploma ingetrokken, meldt de NOS.

Het gaat om tentamens die in juli werden afgenomen bij de Erasmus School of Law. Tijdens de toets ging er iets mis met de proctoringsoftware, waardoor studenten niet tijdens het hele tentamen konden worden gefilmd en gecontroleerd.

De EUR heeft de tentamens daarom ongeldig verklaard. De gedupeerde studenten zijn pas vorige week per mail geïnformeerd, omdat softwarebedrijf ProctorExam de gebrekkige beelden niet eerder kon aanleveren.

Sommige studenten hebben een advocaat ingeschakeld en willen een herkansing zonder proctoring, bijvoorbeeld in de vorm van een openboektentamen. Ze vinden het oneerlijk dat het nu lijkt alsof ze fraude hebben gepleegd, zeggen ze tegen de NOS.

Volgens een woordvoerder van de Erasmus Universiteit klopt de berichtgeving. De Erasmus School of Law was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.