Avondonderwijs, later beginnen en 40 procent bezetting

| Redactie

De UT versoepelt vanaf 1 september de coronamaatregelen: medewerkers en studenten kunnen weer voor 40 procent gebruik maken van de campusfaciliteiten. Om het openbaar vervoer te ontzien, beginnen de eerste colleges om 09.00 uur en krijgen studenten maximaal één dag avondonderwijs per week.

De UT streeft vanaf 1 september naar een bezetting van 40 procent van de normale capaciteit. Dit geldt voor alle activiteiten op de campus. De faculteiten en diensten moeten zelf nader invullen wie wanneer mag werken. Ook vanaf 1 september blijft de anderhalvemeterregel leidend. Voor elk lab, afdeling en gebouw wordt iemand als ‘corona-coördinator’ aangewezen om toezicht te houden op de anderhalvemeterregel.

De collegetijden zijn vanaf 1 september aangepast om het openbaar vervoer te ontlasten. Het aanvangstijdstip van het eerste college is verplaatst van 08.45 naar 09.00 uur. Nieuw is ook het avondonderwijs: studenten krijgen maximaal één dag per week college in de avonduren. Werkcolleges, practica en tentamens, krijgen voorrang op andere onderwijsactiviteiten. Hoorcolleges blijven online.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.