Tijdelijke werkplekken nodig door groei

| Rense Kuipers

In het huidige ITC-gebouw richt de UT 55 tijdelijke werkplekken in door groei van de faculteiten ET, EWI en TNW. Om de faculteitsuitbreiding op lange termijn te faciliteren, kijkt de universiteit naar de Es, goed voor 150 à 175 werkplekken.

Photo by: RIKKERT HARINK

De UT verwacht tot 2024 jaarlijks zo’n 5 tot 8 miljoen euro te ontvangen uit de landelijke sectorplannen. Dat geld gaat rechtstreeks naar de faculteiten EWI, ET en TNW, die hierdoor groeien. Omdat de personele capaciteit nu al tegen de grenzen aanloopt, biedt het ITC-gebouw op korte termijn soelaas. Daar komen 55 werkplekken, een halve verdieping, beschikbaar. Voor wie, en welke eisen daaraan verbonden zijn, is momenteel onderwerp van overleg met de betrokken faculteiten.

Om de groei op de langere termijn te faciliteren, heeft de UT de Es op het oog. Bij de plek waar vorig jaar een nieuwe parkeerplaats verrees, worden ook voorbereidingen getroffen om onderdak te creëren voor 150 tot 175 werkplekken. ‘Ondanks dat we nu nog niet precies weten wat de effecten zijn van de coronacrisis op de benodigde capaciteit in de toekomst, gaan we toch door met de voorbereidingen’, zegt portefeuillehouder vastgoed, Nico-Tom Pen. ‘We houden echter de cijfers en ontwikkelingen vanzelfsprekend zorgvuldig in de gaten.’

Aanstaande woensdag ligt dit plan ter instemming voor bij de universiteitsraad.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.