Lintjes voor emeriti Pieters en Dijkstra

| Redactie

Emeritus-hoogleraren Jules Pieters en Piet Dijkstra kregen afgelopen vrijdag te horen dat ze een koninklijke onderscheiding ontvangen. Het opspelden van hun lintje vindt vanwege de coronacrisis op een later moment plaats.

Emeritus-hoogleraar Instructietechnologie, Jules Pieters, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1980 begon hij als wetenschappelijk medewerker bij de afdeling Toegepaste Onderwijskunde. In 1991 werd hij benoemd tot hoogleraar Instructietechnologie. Hij was later een van de grondleggers van de opleiding psychologie. In 2012 ging hij met emeritaat, na onder meer ook wetenschappelijk directeur te zijn geweest van het opleidingsinstituut ELAN. Tijdens en na zijn emeritaat begeleidde hij in totaal 45 promovendi. Pieters krijgt het lintje niet alleen vanwege zijn verdiensten bij de UT, maar ook daarbuiten, zelfs na zijn emeritaat. Zo was hij onder meer voorzitter van VELON, de Vereniging voor Leraren Opleiders Nederland.

Jules Pieters.

Piet Dijkstra is sinds 1987 verbonden aan de UT. Hij werd afgelopen vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Dijkstra begon bij de groep Polymeerchemie en Biomaterialen en werd hoogleraar bij de groep Biomaterials Science and Technology. In 2018 ging hij met emeritaat, nadat hij onder meer zijn naam vestigde als expert op het gebied van biodegradeerbare materialen en een belangrijke rol speelde in onderwijs voor de bachelor- en masteropleiding biomedische technologie. Hij is nog steeds betrokken bij zijn vakgroep. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vooral ook vanwege zijn inzet en waarde voor de Stichting Cultureel Podium Bornse Synagoge en het Joods culturele erfgoed.

Piet Dijkstra.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.