Create Tomorrow en UT Challenge één evenement

| Rense Kuipers

De UT Challenge en Create Tomorrow smelten samen tot een tweedaags evenement op 23 en 24 april, wegens overlap in de programmering voor studenten en ondernemers. De ‘Entrepreneurial Day’, die de UT sinds enkele jaren in juni hield, komt te vervallen.

Ratna Toering, interim-directeur Marketing & Communicatie, ziet de integratie van de wedstrijd voor studentenondernemerschap en de studentendenktank als een logische stap. ‘We zagen dat we veelal met dezelfde dingen voor dezelfde groepen bezig waren. Het helpt niet als je dat in gescheiden werelden blijft doen, daarom bundelen we de krachten om gezamenlijk een evenement neer te zetten dat iconisch is voor deze regio.’

Verhuizing

Eerder besloot de Create Tomorrow-commissie om de studentendenktank over twee dagen te spreiden. De eerste dag van Create Tomorrow vindt in de Enschedese binnenstad plaats en is bedoeld om de kwaliteit van het werk van de deelnemers te vergroten. De UT Challenge krijgt ook een plek op die dag, met ’s middags de halve finale en ’s avonds de finale op 23 april.

Daarmee verhuist een groot deel van de Entrepreneurial Day naar april. Want naast de UT Challenge, verhuizen ook de zogeheten innovatielezing en de uitreiking van de Van den Kroonenbergprijs mee. De uitreiking van de Marina van Damme-beurs gaat naar de dies natalis.

In plaats van één enkele innovatielezing, zijn er straks drie zogeheten keynote-speakers, vanuit Create Tomorrow: Michiel Muller van onlinesupermarkt Picnic, Berthold Gunster, ‘grondlegger van het Omdenken’ en Arjen Tjallema van Ocean Cleanup.

Kort dag

Toering zegt dat er de komende anderhalve maand nog flink wat werk verzet moet worden. ‘We haken vanuit de UT en Novel-T aan bij dit initiatief vanuit de Student Union. Het is best kort dag en veel werk om het op deze manier op te zetten, ook in samenwerking met externe partijen als de Gemeente Enschede, Saxion en het MST. Dit is iets gezamenlijks dat we de komende jaren willen perfectioneren.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.