'Time to Discover' thema Kick-In

| Rense Kuipers

De Kick-In commissie onthulde vanmiddag aan een bomvolle Agora het thema voor de introductieperiode van komend collegejaar: Time to Discover. Na afloop van een traditiegetrouw toneelstuk, presenteerde de commissie eveneens het nieuwe logo van de UT-introductieperiode.

Het is ieder jaar weer vaste prik voor een grote menigte actieve studenten: de Kick-In themapresentatie. Ze kwamen in groten getale naar de Agora om de verrichtingen van de nieuwe commissie te aanschouwen.

Studentenleven

De missie die de commissieleden zichzelf meegaven: de beste Kick-In ooit neerzetten. Daar hoort uiteraard een thema bij. En om op dat thema te komen, doorliepen de commissieleden alle facetten van het studentenleven tijdens het toneelstuk.

Voorzitter Sabine de Winter en penningmeester Kelt Garritsen doken de wereld van disputen, jaarclubs en kroegen in. Esmay Hammink (secretaris) en Heleen Visserman (externe betrekkingen) gingen op de culturele toer, terwijl Frank van Mourik (logistiek) en Paulien van Persijn van Meerten (publicaties) de strijd met elkaar aangingen op het gebied van sport.

Satire

Het acteerwerk was niet van het niveau Broadway, maar dat mocht de pret niet drukken. Meerdere malen lag de zaal dubbel of gingen de handen op elkaar. Bijvoorbeeld toen de afwezigheid van rector Thom Palstra werd opgemerkt. ‘Stel je voor, een volle zaal…’, werd beantwoord met: ‘Stel je voor, een rector die de tijd zou nemen om hier aanwezig te zijn.’ Nee, zijn absentie werd de rector niet in dank afgenomen. Ook de dansworkshop onder leiding van de Student Union was decor voor vlijmscherpe satire. De uit India afkomstige ‘workshopleider’ Saikiran Samudrala begroette de zaal in het Nederlands. Maar hij werd al snel teruggefloten door de Kick-In commissie: ‘Denk aan alle internationals hier!’

Ontdekken

Uiteindelijk was het zaak om toe te werken naar het moment suprême, de onthulling van het thema en het nieuwe logo. De commissie ging een checklist af op een whiteboard (en was vergeten dat er ook nog een achterkant vol stond met taken). Toen eenmaal alle vinkjes waren gezet, was het tijd voor de bekendmaking. Met een flinke knipoog naar de thema’s van afgelopen jaren (‘we have found our rhythm, we’ve coloured it up’), is het thema voor de Kick-In van het komende collegejaar: Time to Discover.

De onderbouwing erachter: ‘We willen een omgeving creëren waarin iedereen zich vrij en thuis voelt om hun interesses en talent te vinden’, aldus voorzitter De Winter. ‘Of het nou om sport, hobby’s of andere interesses gaat, het is tijd om die te ontdekken. Niet alleen tijdens, maar ook na de Kick-In.’ De rector beaamde die woorden in een videoboodschap, waarmee hij zijn fysieke afwezigheid enigszins rechtzette: ‘Het is aan ons allemaal, studenten én staf, de taak om meer dan tweeduizend studenten zich welkom te laten voelen.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.