Vijf Euroïden naar EK roeien voor studenten

| Redactie

Vijf leden van D.R.V. Euros doen begin september mee aan de European Universities Rowing Championship (EUC), het EK voor studentenroeiers. De Twentse roeivereniging stuurt een zware heren vier-zonder en een lichte dames skiff naar het Zweedse Jönköping.

Photo by: Casper Maas
Roeister Cyrelle Tenhagen in de skiff

De vijf Euroïden hebben zich het afgelopen roeiseizoen geplaatst voor het EK. Ze worden door de Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF) uitgezonden. De roeiers worden gesteund door het Universiteitsfonds, dat garant staat voor de reis en het verblijf in Zweden.

De heren vier-zonder bestaat uit Steven Hoogeveen, Douwe Schriemer, Sascha Bergsma en Paul Stöver (gecoacht door Theo van Hal). In de lichte dames skiff roeit Cyrelle Tenhagen (gecoacht door Jannik Vissers). Het evenement wordt georganiseerd door de Europese studentensportorganisatie EUSA en duurt van 4 tot en met 7 september.

(Foto - vlnr: Nils van der Ent, Douwe Schriemer, Sascha Bergsma en Paul Stöver in de vier-zonder. Tijdens de EUC roeit Steven Hoogeveen in plaats van Nils van der Ent)

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.