SU komt Saxionstudenten tegemoet

| Rense Kuipers

De Student Union biedt Saxionstudenten komend collegejaar een UnionCard aan voor 100 euro. Dit is een tegemoetkoming, nadat Hogeschool Saxion besloot de samenwerking met SU te beëindigen.

SU compensates saxion students

The Student Union offers Saxion students a UnionCard for 100 euros in the coming academic year. This is a compensation, after Saxion University of Applied Sciences decided to end the collaboration with SU.

‘Naast een aanschafprijs van 100 euro voor een UnionCard is de verenigingsheffing voor Saxionstudenten 60 euro’, zegt SU-bestuurder Sietse van Mossel. Dit in plaats van een gevreesde verhoging naar ruim 300 euro per jaar voor een UnionCard.

Ondanks een petitie met meer dan 1400 handtekeningen en een signaal van de SU, de Sportkoepel en Cultuurkoepel Apollo, is Saxion niet teruggekomen op haar besluit. ‘We hebben zowel formeel als informeel niets van ze vernomen’, aldus Van Mossel. ‘Daarom komen wij nu de Saxionstudenten en de verenigingen tegemoet uit maatschappelijke redenen. We vinden het belangrijk dat verenigingen hun besturen, commissies en teams kunnen blijven vullen.’

De tegemoetkoming geldt in eerste instantie alleen voor komend collegejaar. ‘We moeten daarna goed kijken of het voor ons financieel haalbaar is om dit voort te zetten’, aldus Van Mossel. Voor UT-studenten verandert overigens niets: zij betalen ook komend collegejaar 50 euro voor een UnionCard en 22,50 euro verenigingsheffing.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.