Novel-T TOP Regeling voor Bitwolk

| Redactie

De startup Bitwolk van UT-alumni Mark Wierbosch en Daniel van der Steeg krijgt een Novel-T TOP Regeling toegekend van 40.000 euro. Bitwolk biedt bedrijven een softwareoplossing om versleuteld en veilig in de Cloud te werken met privacygevoelige informatie.

Bitwolk werd in 2016 opgericht, toen Wierbosch en Van der Steeg nog voor SST-Software werkten, tevens een spin-off van UT. Rick Koenders, eigenaar van SST-Software, ondersteunt de startup in onder andere business development. ‘Er wordt ontzettend veel informatie over mensen verzameld zonder dat duidelijk is wat er precies mee gebeurt. Ook zijn er veel datalekken met deze privégegevens. Ons doel is het aanbieden van een dienst, waardoor organisaties zorgvuldig met data om kunnen gaan, die zichtbaar en onzichtbaar beschermd wordt. Hierdoor kan er niet alleen met een veilig gevoel online gewerkt worden, maar kan ook worden voldaan aan de wet- en regelgeving,’ aldus Koenders.

Innovatieve startups

De TOP regeling van Novel-T is bestemd voor innovatieve startups in Twente. De toekenning vindt plaats vanuit een marktscan. Die marktscan dient vervolgens als input voor een commissie, die de plaatsen toekent.