‘Bouwen is emotie’

| Rense Kuipers

Met het overhandigen van een grote sleutel en een borrel werd vandaag de oplevering van de Technohal gevierd. De renovatie is zo goed als af. De eerste bewoners nemen in juni hun intrek.

Construction Technohal almost done

The renovation of the Technohal is as good as finished. This was celebrated by handing over a large key and a drink this afternoon. The first residents are expected to move in in June.

Als symbolisch gebaar overhandigde aannemer Dura Vermeer een grote sleutel aan Ray Klumpert, hoofd van de afdeling Onderhoud en Vastgoed bij de UT-dienst C&FM. ‘Bouwen is emotie’, speechte Klumpert. ‘Mensen kunnen zeggen dat het flauwekul is en dat we het hebben over staal en glas. Maar huisvesting raakt aan je identiteit.’

Health

Klumpert benoemde de lange aanloop van het project. In 2013 wilde de toen net aangetreden collegevoorzitter Victor van der Chijs het DesignLab in de Technohal. Daar was een verbouwing van het gebouw voor nodig. Ook was er een scenario dat het college van bestuur en de ondersteunende diensten van de Spiegel richting Technohal zouden verhuizen.

Het liep echter anders, vertelde Klumpert. ‘Health’ werd steeds omvangrijker en werd volgens het Lange Termijn Strategisch Huisvestingsplan van de UT de juiste partij om intrek te nemen in de Technohal. Vanaf 2016 werd het gebouw gestript, medio 2017 begon de verbouwing.

'Veel vaders en moeders'

Die verbouwing is nu, op een aantal werkzaamheden na, klaar. ‘Dat het een bijzonder en fraai gebouw is geworden, is te danken aan velen. Het is een gebouw met veel vaders en moeders’, vertelde Klumpert aan de tientallen aanwezige betrokkenen vanmiddag.

De aannemer heeft het gebouw overgedragen, maar de Technohal is nog niet openbaar toegankelijk, zegt bouwprojectmanager Rob Nengerman. ‘Nu kan het inrichten en verhuizen beginnen. Begin juni verwachten we de eerste verhuisbeweging van gebruikers. En er staan nog grote klussen op de rol, zoals het verhuizen van een MRI-scanner. Op 2 september, bij de start van het nieuwe academisch jaar, is de Technohal volledig in gebruik.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.