Miljoen voor UT-spin-off IamFluidics

| Reinout de Jong

UT-spin-off lamFluidics ontvangt een miljoen euro van het hightechfonds ‘Innovation Industries’. De investering is bedoeld om de doorontwikkeling van de techniek en de introductie tot markten te versnellen.

Hogesnelheidsfoto van het ‘in-air microfluidics’-principe, waarbij een druppeltrein (magenta) opgaat in een intacte vloeistof jet (groen) die vervolgens weer opbreekt tot een gecombineerde druppeltrein.

IamFluidics werd in 2017 opgericht vanuit  de vakgroepen Developmental Bio Engineering en Physics of Fluidics. Op basis van een nieuwe techniek combineert het bedrijf minuscule vloeistofstralen in de lucht, waardoor microdeeltjes van verschillende materialen tot duizend keer sneller worden geproduceerd.

Tom Kamperman, Chief Technology Officer en medeoprichter van het bedrijf, is  positief over de investering: ‘Dit bevestigt ons in de waarde van deze ontwikkeling van dit nieuwe microfluïdisch technologieplatform.’ Claas Willem Visser, Chief Scientific Officer en ook medeoprichter, voegt toe: ‘Dit is een unieke mogelijkheid om onze wetenschappelijke bevindingen vanuit de Universiteit Twente te vertalen naar nieuwe baanbrekende producten op bijvoorbeeld het gebied van medicijnen en chemische toepassingen.’

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.