ITC slaat handen ineen met NASA

| Jelle Posthuma

De faculteit ITC gaat een tienjarige samenwerking aan met NASA. Afgelopen woensdag tekenden beide partijen de overeenkomst op het hoofdkwartier van NASA in Washington.

Photo by: Rikkert Harink

De overeenkomst bestaat uit een wetenschappelijke samenwerking tussen het NASA-programma SERVIR en ITC. SERVIR is een gezamenlijk ontwikkelingsinitiatief van NASA en het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (SAID) in Washington.

Het doel van de samenwerking is om met behulp van aardobservaties en geospatiale technologie, levens te verbeteren en problemen op te lossen van mensen in ontwikkelingslanden. Met deze informatie kunnen mensen in ontwikkelingsregio's zich beter voorbereiden op de toekomst van een veranderende planeet.     

De ITC- en SERVIR-teamleden gaan hiervoor samenwerken met lokale teams. Samen ontwikkelen ze trainingen, verbeteren ze de dienstverlening en doen onderzoek dat is afgestemd op de behoeften van gemeenschappen in de SERVIR hubregio's. Het partnerschap biedt daarnaast kansen voor de opleiding van ITC-studenten en SERVIR-wetenschappers.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.