Vier podiumplaatsen voor Euros bij roeivierkamp

| Cyrine Beune

Goud, twee keer zilver én brons voor de Drienelose roeivereniging Euros op de Heineken Roeivierkamp afgelopen weekend. De Enschedeërs vaardigden zeven teams af naar Amsterdam, om te strijden tegen roeiteams uit heel Europa.

De Heineken Roeivierkamp is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door de Amsterdamse roeivereniging Nereus. Aan deze tweedaagse wedstrijd, waarbij op de Amstel werd geroeid, deden rond de drieduizend deelnemers mee. Op zaterdag roeiden ze de 250 en 2500 meter en op zondag de 750 en 5000 meter.

De heren clubacht ‘oud licht’ won goud in hun klasse, vooral dankzij een goede prestatie op de 250 meter. Zilver was er voor de dames van de Euros/Aegir-ploeg in de tweede divisie. Een gecombineerd Amstel-team met Euros-leden, de lichte heren in de eerste divisie, ging er ook vandoor met zilver. De eerstejaars zwaar pakten een bronzen medaille.

Geen alcohol voor de roeiers

Leo Adrichem, coach van de eerstejaars zwaar, is tevreden met de prestaties van zijn team. ‘Het was voor het eerst dit jaar een beetje warm. Iedereen wilde winnen, maar dat deed niks af aan de gemoedelijke sfeer.’

Hoewel ongeveer de helft van het deelnemersveld bestond uit studenten, hing er volgens Adrichem niet een typisch studentikoos sfeertje. ‘Omdat veel roeiers hard trainen en topsport beoefenen, drinken ze geen alcohol. Het team dat ik coach traint zeven tot acht keer per week’, aldus Adrichem. ‘Toch doet dit fanatisme niks af aan de gezelligheid. Er is altijd ruimte voor een lolletje. En als coach mag ik wél drinken.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.