Aanmoedigingsprijs voor Open Access Heroes

| Jelle Posthuma

Vijf UT-vakgroepen, van elke faculteit één, kregen vorige week woensdag een aanmoedigingsprijs voor het hoogste percentage vrij toegankelijke publicaties. De prijzen werden uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Towards 100% Open Access at the UT’ in de Vrijhof. De UT heeft als doelstelling om in 2020 alle wetenschappelijke publicaties vrij toegankelijk te maken.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De vakgroepen Cognitive Psychology and Ergonomics (BMS), Water Management (ET), Biomedical Signals and Systems (EWI), Water Resources (ITC) en Biomedical Photonic Imaging (TNW) vielen in de prijzen. Deze ‘Open Access Heroes’ hadden binnen hun faculteit in 2016 het hoogste percentage publicaties dat open toegankelijk is. De vakgroepvoorzitters kregen een certificaat uit handen van rector Thom Palstra.

Met de bijeenkomst en de aanmoedigingsprijs wil de UT meer aandacht genereren voor het open access-beleid. Het doel van dit beleid is om onderzoek, gefinancierd met publiek geld, voor iedereen beschikbaar te maken. De Nederlandse overheid wil dat in 2020 alle publicaties vrij toegankelijk zijn.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.