ASML-topman te gast bij Entrepreneurial Day

| Rense Kuipers

Peter Wennink, CEO en president van chiptechnologiebedrijf ASML, is de hoofdspreker bij de UT Entrepreneurial Day op 21 juni. Ook staan dan de finale van de UT Challenge op het programma, de uitreiking van de Marina van Damme-beurs en de Van den Kroonenbergprijs.

Photo by: reinier.gerritsen

Wennink is sinds 1999 werkzaam voor ASML. Het chiptechnologiebedrijf benoemde hem in 2013 tot CEO en president. Saillant is dat de topman in 2016 zei dat Nederland te klein is voor drie technische universiteiten. In het Eindhovense universiteitsmedium Cursor pleitte hij voor het definiëren van competentiegebieden en het doorvoeren van specialisatie, zodat de drie technische universiteiten elkaar niet beconcurreren. Wennink stelde toen dat dit ‘voor een zakenman heel logisch’ was.

Het thema van de UT Entrepreneurial Day is nog niet bekend. Naast de lezing van Wennink staat de finale van de tweede editie van de UT Challenge op het programma. Die ging onlangs van start. En het Universiteitsfonds Twente reikt jaarlijkse prijzen uit: de Marina van Damme-beurs voor ambitieuze vrouwelijke alumni en de Van den Kroonenbergprijs voor jong ondernemerschap.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.