Ready to ignite thema Kick-In

| Cyrine Beune

Ready to Ignite, zo luidt het thema van de Kick-In 2018. Zijn de aankomende eerstejaars klaar om te gaan vlammen tijdens hun studententijd? In de Vrijhof liet de Kick-In-commissie het publiek gisteren kennis maken met het thema door een toneelstuk op te voeren.

In de voorstelling is Jaap, gespeeld door Jaap Eijsker UT-student en commissielid, niet zo ‘ready’ om te vlammen. Hij is zenuwachtig voor de Kick-In. Wie zal hij ontmoeten? Zullen mensen hem wel aardig vinden? Wat gebeurt er allemaal tijdens de introductie?

In het stuk ontmoet Jaap ouderejaars die met veel humor en een knipoog naar het studentenleven vertellen over wat de introductieperiode hen heeft gebracht. Grappige video’s ondersteunen het verhaal.

Typerend

Regelmatig barst het publiek in lachen uit. Wanneer Jaap in de fietsenwinkel is en hij twee ouderejaars ontmoet die hem de betekenis van ‘the walk of shame’ besparen bijvoorbeeld. ‘Daar kom je nog wel achter!’, roepen ze dan.

Met de woorden ‘I am ready!’ van Jaap eindigt het stuk en wordt het thema onthuld: ready to ignite.

Toeschouwer en informatica student Casper Smits (23) na afloop: ‘Het stuk is erg typerend en herkenbaar voor de ouderejaars en daardoor erg grappig.’ Technische geneeskunde student Manon Moll (22): ‘Een mooie weergave van de ouderejaars. Het thema staat ergens voor.’

De Kick-In is van woensdag 22 augustus tot en met donderdag 30 augustus.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.