Tijdstraf voor Solar Team Twente

| Jelle Posthuma

Solar Team Twente krijgt een tijdstraf van een half uur, omdat het op de eerste racedag gebruik maakte van een wit kleed tijdens de stops. De organisatie verbood dit uiteindelijk.

Photo by: Ooms

Volgens het team hadden ze toestemming van de organisatie voor het gebruik van het laken. Dit witte kleed had onder andere als voordeel dat de auto makkelijk kon wegrijden, maar ook dat een losgevallen schroefje of ander onderdeel snel op viel.  De wedstrijdleiding keurde het gebruik van een wit laken op een gegeven moment toch af, omdat door de reflectie er ook extra zonne-energie gegenereerd kon worden.

De tijdsstraf houdt in dat het team morgen bij de eerste controlestop een half uur extra moet wachten. Olivier Berghuis, teamleider van Solar Team Twente is erg teleurgesteld. ‘Een tijdstraf van een half uur is een enorme klap, zeker omdat de verschillen nu zo klein zijn. We leggen er ons voor nu bij neer. Morgen hebben we – geluk bij een ongeluk – een half uur langer om ons paneel op te laden en gaan we er vol voor.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.