Zware tegenslag Delft Nuon Solar Team

| Rense Kuipers

Tegenslag voor het Solar Team van de Universiteit Delft. De accu van hun zonneauto staat vast in Singapore. Vliegtuigmaatschappijen willen de batterij niet vervoeren naar Australië. Het is onzeker of het Delftse team volgende maand aan de start van de World Solar Challenge verschijnt.

Photo by: Elin Bandmann Photography
Archiefbeeld uit 2015 van het Nuon Solar Team

Door recente ongelukken met telefoonbatterijen zijn vliegmaatschappijen volgens het Delftse team huiverig om niet-standaard batterijen in vliegtuigen mee te nemen. Zonder batterij kan de huidige wereldkampioen niet deelnemen aan de zonnerace.

De grote concurrent van Solar Team Twente probeert nu de accu alsnog naar het Australische Darwin te krijgen. En de Delftenaren hebben een noodplan. Het team bestelt onderdelen uit Japan om ter plekke nog een nieuwe accu te bouwen. ‘Niet aan de start komen is voor ons uiteraard geen optie’, aldus hun teamleider Sander Koot.

Logistieke problemen zijn er ook voor Solar Team Twente. De Twentse zonneauto is nog niet gearriveerd bij het team in Darwin, maar wordt morgen verwacht. Dat is een week later dan gepland. Over een maand gaat de race over 3000 kilometer officieel van start gaat.