UT Challenge: hoofdprijzen voor bierbrouwers en brillenbouwers

| Rense Kuipers

Studentenbedrijven Aryzon en Hops & Grains zijn de grote winnaars van de UT Challenge. Tijdens de Entrepreneurial Day werden zij door de vakjury uitgeroepen tot beste in hun categorieën. Ze kregen ieder een cheque, ter waarde van vierduizend en zesduizend euro.

De studenten van Aryzon, een van de winnaars van de UT Challenge. Met links daarnaast Neelie Kroes en UT-collegevoorzitter Van der Chijs.

Na de halve finale vanochtend in het DesignLab, bleven vier deelnemende projecten aan de UT Challenge over in de finale. In de categorie Ideation waren dat de ‘Standard Multi-Spindle Drilling Machine’ van Mechanical Engineering-student Reinout Veldhuizen en Hops & Grains. In de categorie Prototyping stonden Xpressink en Aryzon in de finale.

Twee minuten pitchen

De studenten kregen twee minuten om hun businessplannen te pitchen voor het publiek in Waaier 1 en 2. Zo werd hen duidelijk dat het apparaat van Veldhuizen een boormachine is, waarmee je meerdere gaten tegelijk kunt boren. En de studenten van Hops & Grains bieden gepersonaliseerde manier van speciaalbier brouwen aan. Klanten kunnen zelf kiezen uit honderden ingrediënten en het brouwproces volgen.

In de andere categorie vertelde ATLAS-student Pablo Arias over Xpressink: gepersonaliseerde tijdelijke tatoeages (‘two week temporary tattoos’). Alex Ceha van Aryzon pitchte de gelijknamige augmented reality-bril aan het publiek en de jury.

De winnaars…

Na lang beraad van de jury – met daarin onder meer Neelie Kroes – maakte UT-collegevoorzitter Victor van der Chijs de winnaars bekend: Aryzon en Hops & Grains.

Daarmee hield het succes niet op voor Hops & Grains. Op basis van hun pitch tijdens de halve finale wonnen zijn de publieksprijs ter waarde van tweeduizend euro. Partners van de UT Challenge, ASML en TMC Group, reikten beide ook prijzen uit. Reinout Veldhuizen krijgt 2500 euro en drie maanden support van ASML. Psychologiestudent Roberto Cruz krijgt hulp van de TMC Group met zijn ‘Goal Setting Support System’.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.