In één minuut je waarde laten zien

| Anouk de Jong

Voor de negentien finalisten van de Entrepreneurial Challenge was het vandaag de grote dag. Na een maandenlange voorbereiding pitchten zij hun idee tijdens de halve finale in het Designlab. Vier van hen gaan door naar de finale, later vandaag.

Frank Kresin, directeur Designlab, opende om half elf de Entrepreneurial Day. De halve finalisten waren opgedeeld in twee groepen: Ideation en Prototype.

Ideeën

De studenten in de groep Ideation begonnen met hun één minuut durende pitch. De ideeën waren uiteenlopend. Twee studenten Advanced Technology presenteerden een opvouwbare tafel om te kunnen werken terwijl je reist. Roberto Cruz Martínez, student health psychology and technology, ontwierp een online platform om makkelijk doelen te stellen en te bereiken. Andere studenten kwamen met Hops & Grains, een online platform waar klanten hun eigen speciaalbier samenstellen en laten brouwen en bezorgen en KriCatch is een machine om het ballen vangen bij cricket te oefenen.

Protoypes

In de tweede waren de prototypes aan de beurt.  Voorbij kwamen BlandaBand en Rigmaster om het maken en uitstallen van muziek makkelijker te maken, en Cyclefender en Keyminder om zeker te weten dat je fiets veilig gestald is en je huis goed op slot zit. Vier ATLAS-studenten ontwierpen een tattoo die twee weken blijft zitten en waarmee studenten hun lidmaatschap van commissie of vereniging kunnen laten zien.

Vervolg

De jury bestond uit Atilla Kerpisci (directeur M&C), Mike Verkouter (Novel-T) en Stef Huttinga (SU) en werd aangevuld met mensen uit het bedrijfsleven. Verkouter: 'Ik kijk naar het hele proces dat de start-ups doorlopen en hoe zij nu in één minuut hun waarde laten zien.' Huttinga let vooral op 'de waarde van het idee voor de community'.


Vanmiddag om drie uur maakt de jury bekend welke vier deelnemers door gaan naar de finale die direct daarna plaatsvindt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.