UT Entrepreneurial day: ‘Disrupt or be disrupted’

| Rense Kuipers

De inschrijving voor de UT Challenge is gesloten. Kandidaten werken toe naar een plek in de finale. Die is tijdens de UT Entrepreneurial Day op 13 juni. Keynote speaker van de dag is Jose van Dijk, vicepresident bij het Amerikaanse technologiebedrijf Cisco.

Thema van de Entrepreneurial Day is ‘Digitize: Disrupt or be Disrupted’. Dat is ook de rode draad in de innovatielezing van Van Dijk, die al jaren werkzaam is in Silicon Valley – een hightech bolwerk van disruptieve technologie. Onder meer Facebook, Tesla en Netflix hebben er hun hoofdkantoor.

Eigen gemeenschap uitdagen

Met de UT Challenge daagt de universiteit haar eigen gemeenschap uit om met ondernemende ideeën te komen. In totaal meldden zo’n tachtig deelnemers zich aan. De organisatie maakt morgen, donderdag 20 april, een selectie van vijftig deelnemers die de ‘challenge’ aangaan de komende maanden. Op de Entrepreneurial Day doen vier tot zes finalisten een gooi naar de hoofdprijzen.

Ook worden die dag andere (jaarlijkse) prijzen uitgereikt: De Marina van Damme-beurs voor ambitieuze vrouwelijke alumni en de Van den Kroonenbergprijs voor jong ondernemerschap. Het Universiteitsfonds Twente biedt beide prijzen aan.


Het officiële programma van de UT Entrepreneurial Day start om 13 uur in de Waaier. De innovatielezing begint om 14 uur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.