Twin programme mechanical engineering

| Rik Visschedijk

De UT doet met vijf andere universiteiten mee aan het twin programme in mechanical engineering. Derdejaars kunnen een semester lang naar een van de ECIU-partneruniversiteiten voor dertig studiepunten.

Het twin programme is een onderdeel van het Europese Consortium van Innovatieve Universiteiten (ECIU). Coördinator international affairs Jelle Ferwerda is een jaar bezig geweest om de samenwerking op poten te zetten. 'Dit is de eerste keer dat zo'n programma succesvol is ontwikkeld en de UT is trekker', zegt hij. 'Bij eerdere pogingen liep het altijd vast bij de wensen van de individuele instellingen. Nu is het eindelijk gelukt om de voorwaarden en eisen van de partners bij elkaar te krijgen en een gezamenlijk programma te ontwikkelen.'

Soort minor

‘Met dit programma bieden we derdejaars de mogelijkheid om een semester mee te draaien op een partneruniversiteit’, zegt assistent coördinator international affairs Boukje de Gooijer. ‘Het is een soort minor, waarbij de voorwaarden en toetsing van de vakken vooraf geregeld is. Ook biedt de gastuniversiteit hulp bij het vinden van onderdak. Dit programma maakt het makkelijk voor studenten om in het buitenland te studeren en versterkt de band tussen de innovatieve ECIU-universiteiten.’

Zestig exchange-plekken

De universiteiten hebben twee plekken per semester voor ieder van de vijf partners, in totaal gaat het dus om zestig nieuwe exchange-plekken. Aan de UT kan in het eerste semester volgend jaar een twin programme gedaan worden in aeronautical engineering & managent en material & biorobotics. In het tweede semester gaat het om maintenance & asset management en fluid mechanics & heat transfer.


Bekijk voor het aanbod van de andere universiteiten de website van de ECIU. De eerste deadline voor inschrijving is in januari.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.