'Ze komen graag en vinden het leuk'

| Sandra Pool

Het is een jaarlijkse traditie, de zomerbarbecue voor (oud-)bestuursleden van studievereniging Arago in huize Hoving en Van Reijn, de erven van de heer en mevrouw De Winter. Afgelopen zaterdag gingen de spiesjes en speklappen weer op de kolen en praatten de ruim dertig technische natuurkundestudenten (TN) en alumni bij.

Photo by: Arjan Reef

Het etentje staat symbool voor de warme band tussen de studievereniging en wijlen de heer en mevrouw De Winter. ‘Na het overlijden van mevrouw De Winter in 2013 besloten wij de jaarlijkse barbecue gewoon door te zetten. Dat wilden de studenten en alumni ook. Ze komen graag en vinden het leuk’, zegt Henk Hoving (EL-alumnus).

Hoving ontmoette mevrouw De Winter in 1969 als student. ‘Ze vroeg mij om een kop koffie te komen drinken bij hen thuis. Ik ben gegaan en sindsdien is er een mooie vriendschap ontstaan.’ Hij en zijn partner zijn erfgenaam van mevrouw De Winter. ‘Zij hadden zelf geen kinderen’, zegt Hoving. ‘Na het overlijden van mevrouw De Winter besloten wij de barbecue en de jaarlijkse donatie aan het Universiteitsfonds vanuit de nalatenschap voort te zetten.’

Erelid

Herman de Winter werd in 1964 benoemd tot hoogleraar technische natuurkunde bij de afdeling Elektrotechniek en was vijf jaar later de eerste decaan van de opleiding TN. In 1970 werd de studievereniging Arago opgericht waarbij Herman de Winter een belangrijke rol speelde. Hij werd later het eerste erelid van de vereniging.

Fonds op naam

Hij en zijn vrouw bleven altijd erg betrokken bij de opleiding. Na het overlijden van Herman de Winter in 2005 besloot mevrouw De Winter tot het oprichten van een Fonds op Naam. Het Universiteitsfonds reikt jaarlijks de professor De Winter-prijs en –beurs uit.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.