Drie UT'ers winnaar The Voice of Innovation 2016

| Rense Kuipers

Drie van de zes genomineerde (oud-)UT-studenten krijgen een studiebeurs uit het De Breed Kreiken Innovatiefonds. Tim van Dijk, Pim Willemsen en Ingeborg Bikker kregen de meeste publieksstemmen bij The Voice of Innovation 2016.

De studiebeurs, bedoeld voor excellente masterstudenten en jonge alumni met een ondernemende houding, bedraagt minimaal 1500 en maximaal 5000 euro. Van Dijk, Willemsen en Bikker willen de beurs gebruiken om kennis op te doen in het buitenland en weer toe te passen in Nederland.

Kinderen leren programmeren

Van Dijk (632 stemmen, master Industrial Engineering and Management) wil in Zweden kijken naar de inzet van een onderwijsplatform, om in Nederland met zijn startup YOU++ kinderen leren te programmeren.

Oevers beschermen

Willemsen (589 stemmen, master Water Engineering and Management) wil bij het NEPF-lab van MIT (Boston) onderzoek doen naar innovatieve overstromingsmaatregelen bij extreme weersomstandigheden. De tool die hij wil ontwikkelen, moet de Nederlandse oevers beter gaan beschermen.

Wachtlijsten terugdringen

Bikker (520 stemmen, PhD bij toegepaste wiskunde) heeft als doel om aan de University of British Columbia in Vancouver om de kosten en de wachtlijsten in de zorg terug te dringen. Daar moet een optimale afsprakenplanning voor de revalidatiezorg, met behulp van wiskundige modellen, voor zorgen.


Op de foto: Linksboven: Pim Willemsen, centraalboven: Ingeborg Bikker, centraalonder: Tim van Dijk.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.