Zes UT’ers in de race voor studiebeurs

| Rense Kuipers

Zes (oud-)UT-studenten doen mee aan The Voice of Innovation. De drie studenten met de meeste stemmen, krijgen een studiebeurs uit het De Breed Kreiken Innovatiefonds. Stemmen kan tot 20 mei.

De studiebeurs is bedoeld voor excellente masterstudenten en jonge alumni met een ondernemende houding.

Oevers beschermen

De zes kanshebbers zijn Tim van Dijk (Industrial Engineering and Management), Chris Sproates (Financial Engineering and Management), Pim Willemsen (Water Engineering and Management), Ingeborg Bikker (PhD Applied Mathematics), Mike Kriele (Computer Science en Telecommunication Engineering) en Sofieke de Jonge (Technical Medicine).

De ideeën waar zij een studiebeurs voor hopen te ontvangen variëren van kinderen leren programmeren tot het beter beschermen van de Nederlandse wateroevers. Alle zes willen ze de beurs inzetten om in het buitenland onderzoek te doen.

Bewegende beelden

Zo wil Sofieke de Jonge (rechtsonder op de foto, vorig jaar afgestudeerd en nu promovendus bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam) naar University College London voor haar onderzoek naar bewegende beelden van de darmen op een MRI-scan. ‘Daar wil ik nauwer samenwerken met postdoc Alex Menys, een pionier in dit vakgebied.’

De Jonge vervolgt: ‘Afgelopen jaar heb ik een nieuwe scan ontwikkeld, die in 3D bewegende beelden van de darmen laat zien. Ik werk al langer met Menys samen, maar alleen op afstand. Hij wil heel graag met mijn scan aan de slag, omdat de framerate van de beelden hoger is dan bij andere scans.’

Brief

De bewegende beelden kunnen volgens De Jonge niet alleen helpen bij het stellen van een diagnose van een darmziekte, maar maken het ook gemakkelijker om gedurende de behandeling te monitoren hoe een ziekte zich ontwikkelt.

‘Ik was al een tijdje op zoek naar manieren om naar Londen te kunnen, toen ik van het Universiteitsfonds een brief ontving’, vertelt De Jonge over de reden om zich kandidaat te stellen voor de beurs. ‘Ik hoop dan ook dat ik de kans krijg om in Londen verder te werken aan mijn onderzoek.’


Stemmen (mag één keer per kandidaat) kan hier. De uitreiking vindt plaats tijdens de finale van de Young Technology award, die gepland staat voor december 2016.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.