Keuzegids Masters: 3 topopleidingen, 4 onvoldoendes

| Paul de Kuyper

De masters applied physics, electrical engineering en geo-information science & earth observation mogen zich dit jaar topopleiding noemen. Ze krijgen dat predicaat van de Keuzegids 2016, die ook 4 onvoldoendes uitdeelde aan de UT.

De UT scoort van de drie technische universiteiten het beste in de woensdag gepubliceerde Keuzegids Masters met een score van 62 op een schaal van 0 tot 100. In de lijst met ook de algemene universiteiten neemt Twente een vierde plaats in, achter Wageningen (68,5), Tilburg (63,5) en Maastricht (63).

Drie masters krijgen van de Keuzegids het predicaat ‘topopleiding’. Geo-information science & earth observation (76 punten) prolongeert die titel; applied physics (76) en electrical engineering (82) zijn nieuw in de lijst met uitblinkers. Technical medicin (72 punten) was vorig jaar nog topleiding, maar nu niet meer.

Vier onvoldoendes

Tegenover de 3 topopleidingen staan 4 onvoldoendes: health sciences (48 punten), public administration (50), business & IT (54) en business administration (54). Bij die eerste twee masters scoort de UT 'zwak' op het punt praktijkgerichtheid en beroepsvaardigheden.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.